Send til 2097:

3LEGER fødselsdato, ditt navn, grad av hast

(Unngå sensitiv informasjon)

Se eksempel

3LEGER 030562 Kari Normann Trenger time for konsultasjon

Kr. 6,- per mottatt melding.

Normalt to meldinger - bekreftelse og timeavtale.

NB: Tjenesten kan ikke benyttes om man har reservert seg mot kortnummer

Spørsmål og svar

 

Husk at du er sikrere på å få kontakt med kontorpersonalet ved å benytte SMS eller internett istedet for telefon.

Hvis jeg trenger AKUTT LEGEHJELP ved livstruende tilstander ring 113.

Hvis jeg blir SYK UTENOM KONTORETS ÅPNINGSTID.
Hvis tilstanden kan vente til neste arbeidsdag, ring neste morgen i telefontiden. Hvis fastlegen din ikke er tilstede vil en av de andre legene ved senteret se på deg.
Hvis tilstanden ikke kan vente, ring legevakt.

Hvis jeg trenger VANLIG LEGETIME  som kan vente noen uker? Send SMS eller bestill på internett.

Hvis jeg IKKE KOMMER GJENNOM PÅ TELEFON? Send en melding på SMS eller bruk vår nettside www.3leger.no

Hvis jeg trenger å gi legen en KORT BESKJED ELLER SPØRSMÅL PER TELEFON ?
Kontakt oss på samme måte som angitt i avsnittet over. Legen vil da ringe deg tilbake i løpet av dagen. Vi ønsker i størst mulig grad å unngå å være "telefondoktor", og prøver derfor å lav terskel for å ta pasienter inn til en kort time.

Hvis jeg trenger SYKEMELDING ?
De fleste arbeidstaker har egenmeldingsdager som skal tas ut før man søker lege, antallet slike dager variere fra bedrift til bedrift. Sykemelding gis som en hovedregel etter at maks. antall egenmeldingsdager er oppbrukt, og det er ikke noen hensikt å bestille time for sykemelding før dette.

Hvis jeg trenger en RESEPT PÅ FAST MEDISIN ? Kontakt oss på samme måte som angitt over. Vi sender rsepten direkte til apotek elektronisk.

Du kan ikke regne med få resept samme dag som du tar kontakt: Det er derfor viktig at du tar kontakt minst en arbeidsdag før medisinen skal hentes.
Hvis du må ha resept samme dag som du tar kontakt, må du regne med en kort tur inn til legen din.

 Jeg har BLÆREKATAR ? Bestill time som angitt over. Husk å ta med urinprøve.

Hvis jeg ønsker å FJERNE FØFLEKK el.l.? Bestill time som angitt over. Legen vil som regel vurdere føflekken og så sette opp på kontrolltime for fjerning / innsending.

Viss jeg skal måle INR? Ta kontakt for avtale på laboratoriet,  Viss det står ny prøve om ca 4-5 uker tar du selv kontakt for å avtale tidspunkt viss ikke allerede avtalt.


Hvis jeg ønsker å ta en BLODPRØVE?

Hovedregelen er at ingen skal ta blodprøver før lege har vurdert indikasjonsstilling og hvilke prøver som skal tas. Man må derfor inn til en legetime først.

Hvis jeg synes det går FOR LANG TID TIL JEG HØRER NOE FRA LEGEN etter at jeg har tatt blodprøver eller andre undersøkelser ? Hovedregelen er at legen tar kontakt hvis det er gjort avvikende funn som bør kontrolleres eller følges opp. Vi har ikke kapasitet til å informere om normale prøvesvar, men dette kan du avtale i hvert enkelt tilfelle med fastlegen din.


Hvis jeg trenger SYKEMELDING ELLER FORLENGELSE AV SYKEMELDING? Bestill time som angitt over hvis ikke annet er konkret avtalt med fastlegen din.

Hvis jeg trenger FØRERKORTATTEST ?: Bestill time som angitt over. Husk å ta med evt. briller til synstesten.

Hvis jeg trenger SJØMANNSATTEST/MØNSTRINGSATTEST ?

Dette utfører ikke hos oss, kontakt Sjømannslege.


Hvis jeg er MISFORNØYD MED FASTLEGEN MIN: Vårt ønske er at du som pasient tar dette opp med legen din i forbindelse med en time. Da kan evt. misforståelser oppklares og dette kan av og til legge grunnen for en bedre relasjon mellom lege og pasient. Noen ganger er det fornuftig for begge parter å skifte fastlege. Du kan da gå på "lenker" på dette nettstedet og velge "Bytte fastlege". Du kan normalt bytte fastlege to ganger per år.

Hvis jeg GLEMMMER TIMEN MIN ?

Hovedregelen er at du må dekke tapt arbeidsfortjeneste for fastlegen, fordi du har opptatt en time. Dette utgjøres av egenandel og tapt trygderefusjon + et faktureringsgebyr. Husk å bestille ny time hvis problemstillingen fortsatt er aktuell.

 

 Hva koster det å gå til lege?

http://normaltariffen.legeforeningen.no/pdf/fastlege_takstplakat_2011.pdfAlle

utgifter baserer seg på kontant eller bankkort betaling.
Regning med Giro - tilkommer et girogebyr kr.54O

 

Hvordan bestiller jeg time på nett?